Artiklar

none
8 mars 2023 Gymnasieantagningens sidor finns nu på fler språk

Gymnasieantagningen har sedan tidigare ett antal webbsidor på engelska. Nu har man även översatt dessa till arabiska, ryska, somaliska, tigrinska och ukrainska. 

none
2 mars 2023 Storsthlms nyhetsbrev nr 1, 2023

I detta nummer kan du bland annat läsa om förbundsmötet och Mötesplats Storsthlm, om Upplands Väsbys arbete med metodrum, samt om en utredning som ska se över vuxenutbildningens utveckling.

none
28 februari 2023 Sammanfattning från styrelsen den 23 februari 2023

Nuvarande styrelse hade sitt sista möte innan en ny styrelse får ta vid efter förbundsmötet den 23 mars. Förutom årsredovisningen för 2022, behandlades bland annat ärenden som styrelsen överlämnar till Förbundsmötet för beslut, till exempel den strategiska inriktningen 2023–2026 och en fyraårig verksamhetsberättelse som redovisar vad Storsthlm åstadkommit under mandatperioden 2019–2022.

none
27 februari 2023 Utredning ska se över vuxenutbildningens utveckling

Elof Hansjons, kommunalråd i Södertälje, håller på att utreda hur framtidens yrkesutbildning bättre kan anpassas efter de behov som kommer att finnas.

none
16 februari 2023 Ansökningswebben till gymnasiet har stängt – 31 186 elever sökte

Den 15 februari stängde ansökningswebben och hela 31186 ungdomar sökte till ett i det närmaste heltäckande utbud i vår gymnasieregion.

none
31 januari 2023 Teori och praktik under samma tak

När Coronakommissionens rapport släpptes lyftes bland annat bristen på kompetens inom äldreomsorgen. Då föddes idén hos Ariana Forsberg, MAS och Helena Bonnevier, sakkunnig Äldreomsorg i Upplands Väsby kommun om att starta ett metodrum med stöd av stimulansmedel God och nära vård.

none
27 januari 2023 Nu startar Yrkesresan Barn och unga i Stockholms län!

Yrkesresan är ett nationellt koncept för introduktion och kompetensutveckling för olika verksamhetsområden inom socialtjänsten. Först ut är Barn och unga.

none
21 december 2022 Storsthlms nyhetsbrev nr 5, 2022

I detta nummer kan du bland annat läsa om Mötesplats Storsthlm, om Haninge kommuns arbete med samordnad vård, och om vårdmodellen FACT och dess möjligheter och utmaningar.

none
20 december 2022 Hur hjälper vi gemensamt barn och unga i störst behov av samhällets vård och stöd?

Den 8 december samlades representanter från Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP), socialförvaltningarna i Stockholms stad, Huddinge kommun och Vallentuna kommun, Socialstyrelsen, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) och fem barnrättsorganisationer, för en dialog kring modellen FACT (Functional Assertive Community Treatment).

Visa cookie-information