Artiklar

none
14 juni 2024 Elevernas pendlingsmönster kartlagt i aktuell rapport

På uppdrag av Storsthlm har Sweco tagit fram en rapport som visar regionala pendlingsströmmar för länets gymnasieelever, bland annat när det gäller studieval, hemkommun, skolkommun, programtyp, delregioner och framtid.

none
21 maj 2024 Gymnasiebehovsrapporten fyller tio år

Den 24 maj släpps den tionde upplagan av gymnasiebehovsrapporten. Den ger en samlad bild av hur många elever i Stockholmsregionen som börjar gymnasiet, hur de rör sig under utbildningstiden och hur många som tar examen. Britt-Marie Holmström har arbetat med rapporten i sju av dessa år, och vi har ställt några frågor till henne om den.

none
6 maj 2024 Den gemensamma gymnasieregionen igår, idag och imorgon  

År 2001 togs det första steget till en gemensam gymnasieregion i Stockholm. Mycket har hänt sedan dess, och nu har Lena Dahlstedt, senior rådgivare på Storsthlm, tagit fram en rapport om gymnasieregionens historia.  

none
16 april 2024 Preliminärantagningen: Ekonomiprogrammet fortsätter att öka

Nu har de preliminära antagningsgränserna till gymnasieskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta publicerats. Flest förstahandssökande har ekonomiprogrammet med 8150 sökande, följt av samhällsvetenskapsprogrammet med 6 300 sökande.

none
16 februari 2024 Ansökningswebben till gymnasiet har stängt - 31 967 elever sökte

Gymnasieantagningens ansökningswebb stängde i natt. Totalt gjorde 31 967 elever val till gymnasiet.

none
8 januari 2024 Hur får vi fler att välja yrkesprogram?

Det finns idag en stor brist på kompetens inom många yrken. Samtidigt finns det många lediga platser på yrkesprogrammen. Vi frågade representanter från Täby kommun, Academedia och Thoréngruppen hur vi kan få fler att välja yrkesprogram på gymnasiet.

none
4 december 2023 Rekord för gymnasiemässan

Den 21-23 november kunde Gymnasiemässan för första gången på fyra år genomföras på plats. Under tre dagar besökte 39 000 personer mässan, och på föräldrakvällen kom 9 000 vårdnadshavare och ungdomar, vilket är publikrekord!

none
19 oktober 2023 Skolministern: Skolan måste tillbaka till grunderna

Hur får vi fler elever att ta gymnasieexamen? Och hur får vi fler elever att välja utbildning efter arbetsmarknadens behov? Vi pratade med skolminister Lotta Edholm (L) som gästade utbildningsnätverkets träff den 17 oktober.

none
28 september 2023 Gymnasieantagningssystemet Indra återstartat efter intrånget

Gymnasieantagningssystemet Indra är återstartat efter att Göteborgsregionens kommunalförbund (GR), där systemet driftas, drabbades av ett intrång i delar av driftsmiljön.

Visa cookie-information