Kunskapsseminarium god och nära vård - Tema psykisk ohälsa och samsjuklighet

tisdag 14 maj 2024

09.00-11.00

Digitalt via Teams

Tema psykisk ohälsa och samsjuklighet

Detta seminarium är det femte i en serie av kunskapsseminarium hur inom ramen för god och nära vård och omsorg. Tema vid detta tillfälle är psykisk ohälsa och samsjuklighet.

Syftet med våra kunskapsseminarium är att främja kunskapsutbyte, nätverkande och delande av goda exempel mellan kommunerna i länet gällande god och nära vård och omsorg. I många av exemplen finns regionen med och presenterar.

Seminariet vänder sig till: alla verksamma inom kommun och region som jobbar med omställningen till god och nära vård och omsorg.

Program

9.00-9.10  Inledning. Leonard Kihlgren och Lisa Minell, processledare, Storsthlm

9.10-9.40 Förstärkt samverkan. Carolina Kjellgren utredare, socialförvaltningen, Stockholm stad inleder passet med en introduktion kring hur förstärkt samverkan är uppbyggd i Stockholms stad. Medverkar gör Isabella Tedhammar, koordinator, Stockholms stad och Sandra Carneholm, koordinator, Beroendevård Region Stockholm. 

9.40-10.00 En förebyggande och tillgänglig socialtjänst för personer med samsjuklighet. Anders Printz, tidigare statlig utredare Samsjuklighetsutredningen.

10.00-10.10  Paus

10.10-10.40  Bostad Först och brukarinflytande, varför är brukarinflytande så viktigt? Susanne Carlsson, Sollentuna kommun och Niklas Risarp från brukarorganisationen Musketörerna berättar om deras arbete och samverkan.

10.40-10.55  Paneldiskussion. Hur kan vi utveckla samverkan för personer med samsjuklighet utifrån nya SoL som kommer? Medverkande: Anders Printz, Susanne Carlsson, Carolina Kjellgren, Niklas Risarp 

10.55-11.00  Avslutning

Anmälan

Anmäl dig till kunskapsseminariet här

Kontakt

Lisa Minell
Lisa Minell

Processledare

Leonard Kihlgren
Leonard Kihlgren

Processledare

Visa cookie-information